2013. január 26., szombat

Eckhart Tolle ~ Az élethelyzetek és az elme



 

Szeretettel ajánlom Nektek ezt az Eckhart Tolle videót, ami az élethelyzetek, a kihívások, vagy "problémák" valódi jelentéséről, a velük történő hatékony szembenézésről, és lényegében az elmén való túllépésről szól, Eckhart Tolle szokásos humorával és mélyreható bölcsességével.
A videót az alábbi linken tudod megnézni:


                                          http://vimeo.com/52742195

2013. január 23., szerda

Önmagunk szeretete ~ Ramtha


      "- Mi tartott eddig korlátok között? A korlátok közé szorított gondolat! Vagyis az összes létező gondolat elfogadásának az elutasítása. A gondolatot egészen addig nem ítéli meg semmi, amíg be nem érkezik a lényedbe, és szembe nem találja magát a félelemmel teli hozzáállásoddal. 

     Amikor megtanulod elfogadni és magadba fogadni az összes gondolatot, akkor lényegében belépsz Isten Elméjébe.És ekkor születik meg a zsenialitás, ekkor válik láthatóvá a ragyogás, ezen a helyen lakozik a  szavakkal elmondhatatlan és megérthetetlen szeretet.

       Amikor felhagysz az ítélkezéssel, megnyered a bölcsességet. És ekkortól rendelkezel a szeretet képességével.

        És a legelső szeretet Önmagad Szeretete lesz.

        És amikor szemügyre veszed magadat és az egész életedet, azt mondod majd: - Sajnos, amikor megtettem mindazokat a dolgokat, amiket később nagyon megbántam, akkor, a megtapasztalásuk közepette még nem tudtam, hogy meg fogom azokat bánni. Mindössze megéltem azokat. Miért is éreznék bűntudatot miattuk? Mert később megváltoztak a dolgok? Hiszen mindössze egy újabb, magasabb megértéssé változtak. 

       És ekkor azt kell hogy mondd magadnak: - Akkor ez azt jelenti, hogy soha nem vallottam kudarcot.  - És ekkor visszatekintesz az életedre, és mindazokra a dolgokra, amiket megtettél - vagy éppenséggel nem tettél meg -  és meg fogod látni a bennük rejlő " tervszerű, magasabb jót." 

      És ekkor kezded el szeretni magad, és felhagysz az önmagad feletti kemény ítélkezéssel. És íme, megszületett az Éned Szeretete, és soha többé nem fogsz ítélkezni egyetlen tetted felett sem.

     Amikor ez a szeretet megszületik benned, onnantól kezdődően ránézhetsz az összes entitásra, és már tudod, hogy bármit is tettek, az mind jó  volt - és bármilyen is a külsejük, mind szépségesek. Hiszen ugyanaz a "Tűz" ég bennük is - és ameddig bennük is ott ég -addig biztos lehetsz benne, hogy ott ég benned is."

~részlet Ramtha -Szeresd magad életre c. könyvéből ~
         
        
       

      

2013. január 13., vasárnap

A kétség - Tobias





"Tehát Shaumbra, rendelkeztek ezzel az óriási tudattal, tudatossággal, és mégis mi történik? Az, hogy bekúszik a kétség. Márpedig a kétség egy nagyon nehéz és kihívást jelentő dolog. A kétség volt az, ami felemésztette a mi drága Freud professzorunkat. A kétség az, ami leblokkol benneteket.

És érdekes, hogy vannak, akik nyitottabb elmével, spirituális hajlammal rendelkeznek, és olyan dolgokról beszélnek, mint a negativitás. Rengeteg könyvet írtak már a negatív gondolkodásról. Arra lettetek tanítva, hogy zárjátok ki a negatív gondolataitokat, hogy ne beszéljetek és ne gondolkodjatok negatívan. És ez már önmagában is nagyobb problémát okoz, mint ha nem tennétek ezt. Mert ezzel megtagadjátok azokat a részeiteket, amik nagyon is valóságosak. A negatív dolgok nagyon, de nagyon is valóságosak. A negatív csodálatosan kapcsolódik a pozitívval, és amikor hamis pozitívat próbálsz teremteni, akkor az egy természetellenes energia áramlást hoz létre. És ez a természetellenes energiaáramlás egy ellenállást hoz létre az energiádban, te pedig stagnálni fogsz. És amikor így leáll az energia, akkor azonnal az elmédhez fordulsz, és onnan várod a szabadulásodat. Ettől persze még jobban leáll minden, és ekkor jelenik meg a depresszió, az öröm hiánya, a szenvedély hiánya és az összes többi tünet.

Ahelyett, hogy megpróbálnátok pozitívan gondolkozni - negatív gondolatok nélkül - inkább vegyétek szemügyre a kétséget! A kétség az, amikor megkérdőjelezed, kétségbe vonod magad, és ez teljesen más, mint a negativitás. Lehetsz nagyon negatív úgy, hogy közben egyszer sem kérdőjelezed meg magad, amiben egy páran jelentős szakértelemre tettetek szert!

A kétség olyan, mintha egy nagyon torz, füstös és elmosódott tükörbe néznél. Amikor elkezded kétségbe vonni azt, Aki Vagy, és hogy miért is vagy itt, amikor nem követed a belső igazságodat, akkor annak látod magad, aki nem vagy, és a tükör, amiben magadat szemléled, nagyon erősen erre a részedre fog reagálni, és szintén ezt a kétséges részedet fogja neked visszatükrözni, és nem az igaz lényedet.

Amikor a kétség megjelenik az életedben, azonnal és természetesen leblokkolja az energia áramlást, és lényegében azt okozza, hogy energetikailag összenyomd magad. A kétség önmagában véve egy vírus, ami, ha bejut, akkor elkezd téged felzabálni, felemészteni. Elkezd darabokra törni, részekre szedni, ahogy ezt már Aandrah is felfedezte az Aspektológiával való munkája során. A kétség sorompókat, gátakat és falakat emel önmagad összes különféle részében. Az egyetlen kiút a kétségből....vagy hadd fogalmazzuk ezt másképpen...a legjobb kivezető út a kétségből az, hogy térj vissza ahhoz, amit valójában érzel és tudsz saját magadról, majd azt fejezd is ki!

Shaumbra, eddig kétségbe vontátok magatokat, ami egy igen érdekes megszorítást vagy torzulást okoz aközött a magas tudati szint között ahol tartózkodsz, és aközött, amit ténylegesen behozol vagy manifesztálsz az életedben. Jelenleg a kétség az, amit mi a sorompónak, gátnak nevezünk. A kétség maga a fátyol. A kétség az, ami a szó szoros értelmében fenntartja és megerősíti azt a dolgot, ami a fátyolnak neveztek. Mert a fátyol képezi azt az illuzórikus sorompót közted és az isteniséged között, a fizikai és a nem-fizikai között, amit a kétség felerősít." ~Tobias ~


Részlet a Kvantumugrás Sorozat 6. Shoudjából - Fordította: Telegdi Ildikó