2014. december 28., vasárnap

Bashar a kapcsolatokról



Kérdező (hölgy): Nemrégiben találkoztam egy férfivel, akivel egy nagyon magas energia szinten kapcsolódtunk. Nagyon szeretném ezt a kapcsolatot, de úgy látom van itt egy blokk a fizikai kapcsolatot illetően.

BASHAR: Lehet, hogy ez nem egy blokk, hanem inkább egy felfedezésre váró terület a számodra, ami lehetővé teszi a továbblépésedet, amennyiben megengeded – FIGYELSZ? – AMENNYIBEN MEGENGEDED, hogy ez a kapcsolat az legyen ami, és nem az, amit eddig elvártál ettől a kapcsolattól.

KÉRDEZŐ: Fogalmam sincs arról, hogy mi ez a kapcsolat.

BASHAR: Jó. Akkor ne feltételezz semmit erről a kapcsolatról, hanem csak engedd meg, hogy az lehessen, ami. És akkor semmit sem fogsz blokként megélni ebben a kapcsolatban, hanem egy váratlan irányba mutató nyíl lesz számodra, és pontosan ezt az irányt kell felfedezned magadban, hogy ez megadhassa neked azt az információt, ami által teljesebben Önmagad lehetsz. És ezáltal képes vagy megengedni a másik személynek is, vagy a kapcsolatot érintő többi személynek is, hogy ők is teljesebben felfedezhessék Önmagukat, hiszen végeredményben pontosan ez a célja minden egyes kapcsolatnak. Hogy egy kapcsolatban mindenki felfedezhesse, hogyan lehet még inkább Önmaga. És közben a másik személy szintén lehetővé teszi neked, hogy felfedezd, hogyan lehetsz még inkább Önmagad. Érted mit akarok mondani?

KÉRDEZŐ: (hosszabb szünet után) Igen, bár elég sok zavar van bennem ebben a témában.

BASHAR: Nos igen, a habozásodat nem-nek vettem.

KÉRDEZŐ: Ez igaz. Igazad van.

BASHAR: Rendben. Mi a zavarodottság tárgya?

KÉRDEZŐ: Az, hogy úgy érzem, hogy ha fizikai szinten is kapcsolatot létesítünk, akkor én sem, és ő sem leszünk integritásban, nem leszünk tisztességesek.

BASHAR: Értem. Akkor ne tedd! Kivéve, ha képesek vagytok együtt felfedezni ezeket az érzéseket, hiedelmeket, meggyőződéseket, és talán a közös nyílt, őszinte és egyértelmű kommunikáció segítségével mindenkit beleértve, akit bármilyen szinten is érintene ez a ti kapcsolatotok, mert lehet, hogy léteznek olyan utak, amik lehetővé teszik az ebbe az irányba történő elmozdulást, ami nem a tisztesség vagy integritás hiányát jelentené vagy képviselné. És ha arra jutsz, hogy nincs rá mód, hogy a kapcsolatotok abba az irányba mozduljon, ahol nem jelenik meg a tisztesség vagy integritás hiánya, akkor ne menj bele! De ha ez problémát okoz neked, akkor pontosak azok a dolgok, amik miatt rosszul érzed magad – jelentik a kapcsolat célját. Hogy kapcsolódj azokkal a dolgokkal, amik miatt így érzed magad, és hogy felismerd, hogy miért ezek a reakcióid egy bizonyos kapcsolati helyzet megjelenése esetén. És ekkor a kapcsolat igenis szolgál téged, hiszen lehetővé teszi számodra, hogy felfedezd miért érzel úgy, ahogy érzel, és így integrálni tudod ezeket az elgondolásokat magadban. És így engeded, hogy a kapcsolat betölthesse a célját ebben az értelemben.
Aztán pedig ki tudja mi lesz? Ha arra használod a kapcsolatot, amiért létrejött, akkor meg is változhat. Hiszen ha valami betölti a célját, akkor többé nem kell már ugyanabban a formában maradnia, és akkor másféle dolgok kezdhetnek történni, amik egyszeriben megnyithatnak olyan ajtókat, amik korábban zárva voltak, mert hajlandó voltál arra használni a kapcsolatot, amiért létrejött.

Sokszor az emberek sehova sem jutnak egy kapcsolatban, ami soha nem változik meg, és folyton csak egyhelyben topognak ugyanazzal a dologgal kapcsolatban, mert nem hajlandóak megengedni, hogy a kapcsolat azt a szerepet töltse be az életükben, amire rendeltetett. De ha egyszer megengedik, hogy az lehessen, ami – akkor a kapcsolat sokszor automatikusan megváltozik, és azzá válik, amit eredetileg akartak attól a kapcsolattól.
Nem azt mondom, hogy ez minden esetben így történik, de ez nem számít. Hiszen ha arra használod a kapcsolatot, amiért az megjelent az életedben, akkor az olyan módon változtat meg téged, hogy az be fogja vonzani az abszolút tökéletes kapcsolatot az életedbe – nem számít ki lesz a másik személy. Egyáltalán nem fog számítani neked, hogy ki az a másik személy, mert az érzés tökéletes lesz.
Így kerülnek a helyükre a dolgok, mert amikor minden összhangban van, és ott a megengedés, akkor a kiegyensúlyozás automatikusan megtörténik. És tökéletesen jó érzéssel jár.

KÉRDEZŐ: Köszönöm.

BASHAR: És kérlek ne felejtsd el, hogy az első számú kapcsolatod saját magaddal van. Ha ez a kapcsolatod hiányzik, akkor senki mással sem fogsz tudni érdemben kapcsolódni.


2014. december 7., vasárnap

Mi a szeretet?




Sokan megéltetek olyan dolgokat, amik szeretetnek álcázták magukat, pedig nem volt bennük szeretet. Ismételten elmondjuk, hogy a szeretet nem fáj, a szeretet nem utasít el, a szeretet nem árul el, a szeretet nem ítélkezik és nem kontrollál senkit.

A fájdalmas tapasztalásaitokat mindig a szeretet hiánya okozta, és soha nem a szeretet.

Ezért arra kérünk benneteket, hogy határozzátok meg újra, hogy mi a szeretet a bölcsességetek és az új nézőpontotok által. Mi az új meghatározásotok a szeretetről? Képesek vagytok most már látni, hogy a szeretet mindig elfogadó, befogadó, befoglaló, felemelő, támogató, ünneplő, bátorító, tápláló, megértő és kapcsolódó? Ha egyszer tisztázod magadban azt, hogy valójában mi a szeretet, akkor sokkal inkább képes leszel a helyzeteket a maguk igazságában meglátni, és soha többet nem fogod összetéveszteni a szeretet hiányát az igaz szeretettel.

~Gabriel Arkangyal/ trinityesoterics ~