2015. január 23., péntek

Az Igazság Szeretete


A szeretettel kapcsolatos tapasztalásainkat le kell földelnünk a bölcsesség talaján. Én ezt hívom az Igazság Szeretetének. Ha a szeretet nem kerül leföldelésre a bölcsességben, az Igazság Szeretetében, akkor az illúziókhoz, téveszmékhez vezethet. Az Igazság és a Szeretet nem két különböző dolog, hanem ugyanannak az Egy Egésznek a két különböző aspektusa.

Az igazság a tisztaságot, a tisztánlátást jelenti, azt a képességet, amivel különbséget tudunk tenni az igaz és a hamis között, a tiszta és a zavaros között. Az Igazság tudja, mikor mondjon igent, és mikor mondjon nemet.

A körülmények folyamatosan változnak, tehát az Igazságról nem létezhetnek egyetemesen alkalmazható előzetes elképzelések. A Pillanatban kell tisztán látnunk annak érdekében, hogy az Igazságból cselekedjünk, ami mindig a legszeretőbb és a legegyüttérzőbb. Emlékezz, Jézus beszélhetett a boldogságról, az üdvösségről, de ugyanúgy bátran kimondhatta az igazságát azoknak is, akik visszaéltek a hatalmi pozíciójukkal. Mindkét tett a szeretet aktusa volt, és mindkét tett tiszta és bölcs volt.

Találd meg a szeretet tisztaságát a bensődben azáltal, hogy a Létezésed csendjében tartózkodsz.

 ~Adyashanti ~

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése