2013. november 27., szerda

A Föld a szeretet bolygója



A Föld a szeretet bolygója. És az ezen a bolygón tett utazás a szeretet felfedezéséről szól, és végezetül az önmagad iránti szeretet felfedezéséről. Ezért aztán rengeteg érzelmi sebet szerzel az út során, amíg eljutsz a szeretet új megértéséhez.

Részlet: ~ Adamus: Az érzelmi sebek elengedése DreamWalk ~ anyagból.

2013. november 18., hétfő

Adamus - DreamWalk a 3D-n keresztül




A 2013. októberi Shoud alatt Adamus  - Geoffrey Hoppe csatornázásában - végigvezeti a hallgatóságot egy különleges DreamWalk-on, ahol visszamegyünk a 3D-n keresztül a Mostban a múltbéli traumatikus tapasztalásokhoz, megengedve a magasabb nézőpontot, és azáltal a lélek tiszta bölcsességének a befogadását.  A későbbiekben a videótár menüpont alatt is megtaláljátok, és természetesen a You Tube-on is. Fogadjátok szeretettel: Ildi :)

2013. november 15., péntek

Programozott boldogtalanság


Ha boldog akarsz lenni, akkor először is azt kell világosan megértened, pontosan hogyan programoztak be téged. Ez történt: A társadalom és a kultúra arra tanítottak, hogy úgy véld, nem lehetsz boldog bizonyos személyek, dolgok és tárgyak nélkül. Csak ez az egy dolog okozza a boldogtalanságot, amit ragaszkodásnak neveznek, ami érzelmi kötöttséget jelent. Ragaszkodásod tárgya lehet sokféle: - pénz, hatalom, siker, elismerés, hírnév, szerelem, barátság, Isten. Az emberekkel elhitették, hogy ezek nélkül a dolgok nélkül nem lehetnek boldogok. És amikor lehangoltan vagy nyomorultul érzed magad, mindenki láthatná, hogy mi a baj: Az Élet nem adta meg neked azt, ami nélkül szerinted nem lehetsz boldog.

Itt vagy hát agyonterhelve a ragaszkodásaiddal - küzdesz a boldogságért, de úgy, hogy közben a világért sem hagynád el a terhet. Erre még csak gondolni is képtelenség! Az a tragédia, hogy mindenkit arra tanítottak, csak így nyerhetik el a boldogságot - holott ez garantáltan nyugtalanságot, csalódást és szomorúságot eredményez.

Szinte senki sem hallotta a következő igazságot: -Ha igazán boldog akarsz lenni, csak egyetlen dolgot kell megtenned. Szabadulj meg a programozottságodtól, dobd el a ragaszkodásaidat!

A ragaszkodás az az érzelmi kapcsolódás és kötődés, amit az a hiedelem okoz, hogy bizonyos dolgok vagy személyek nélkül nem lehetsz boldog. Ennek az állapotnak két összetevője van, az egyik pozitív, a másik negatív. A pozitív összetevő a gyönyörnek és az izgatottságnak a felvillanása, az a kellemes borzongás, amit akkor érzel, ha megkapod azt, amihez ragaszkodsz.

A negatív összetevő a veszélyeztetettségnek és a feszültségnek az érzése, ami mindig együtt jár a ragaszkodással. A ragaszkodás természetétől fogva sebezhetővé tesz érzelmileg, és állandóan azzal fenyeget, hogy a békédet felborítja. Amikor nyugtalankodsz és félsz, ugye az azért van, mert van rá esélyed, hogy elveszítsd vagy meg sem szerezd ragaszkodásod tárgyát? Amikor pedig féltékeny vagy, az azért van, mert
valaki más elviheti azt, amihez ragaszkodsz. A dühöd pedig ugye, szinte teljesen abból fakad, hogy valaki a ragaszkodásodhoz vezető utadban áll?

Hogyan szabadulhatsz meg minden ragaszkodásodtól? A lemondás és az elkerülés nem segít, mert az csak megkeményít és érzéketlenné, zárttá tesz. Nem lemondásra van szükséged, hanem megértésre és tudatosságra.

Ha a szívedet meg akarod reformálni, akkor az alábbi igazságokkal komolyan és hosszasan kell foglalkoznod. De előtte válassz ki néhányat a ragaszkodásaid közül, ami zavar, amihez kötődsz, amitől félsz, vagy ami után sóvárogsz. Ezek fényében olvasd tovább!

-Választanod kell a ragaszkodás és a boldogság között! A kettő kizárja egymást. Abban a pillanatban, ahogy kialakul benned egy ragaszkodás, a szíved lebénul, s képtelen vagy már örömteli, gondtalan, boldog életet élni.

-Honnan jött a ragaszkodásod? Nem veled született. Abból a hazugságból született, amit a társadalom és a kultúra plántált beléd, vagy abból, amit te mondtál magadnak, hogy történetesen enélkül vagy anélkül a személy vagy helyzet vagy dolog nélkül nem lehetsz boldog. Nyisd ki a szemed, hogy lásd, ez mennyire téves! Válassz: továbbra is ragaszkodsz a ragaszkodásaidhoz, vagy pedig szabad és boldog akarsz lenni?

- Rajtad kívül senkinek és semminek nem áll hatalmában téged boldoggá vagy boldogtalanná tennie. Akár tudatában vagy ennek, akár nem, te és csakis te tudod elhatározni, hogy boldog leszel-e vagy sem, hogy kötődsz-e a ragaszkodásaidhoz vagy sem az adott helyzetben.

Eszedbe jutott-e már, hogy megtarthatod az összes ragaszkodásod tárgyát anélkül, hogy feladnád őket, anélkül, hogy lemondanál róluk, és hogy nem ragaszkodva, nem kötődve hozzájuk még jobban is örülhetsz nekik, hisz akkor békés vagy és nem fenyegeti semmi az örömödet?

Ha megtanulod élvezni ezer virág illatát, akkor nem fogsz egyhez ragaszkodni, és nem fogsz szenvedni attól, ha azt az egyet nem kapod meg.

  ~Anthony De Mello ~

2013. november 13., szerda

Az igazi szeretet


A gondolkodó elme képtelen megérteni a Jelenlétet, ezért gyakran tévesen értelmezi azt. Azt mondja: nem törődsz másokkal, tartózkodó vagy, nincs benned együttérzés, és nem teremtesz kapcsolatot.Az igazság az, hogy teremtesz kapcsolatot, ám a gondolatnál és az érzelemnél mélyebb szinten. Történetesen azon a szinten jön létre igazi találkozás. Olyan valódi összekapcsolódás, ami messze felülmúlja a "kapcsolatot". A Jelenlét csöndes nyugalmában egyetlen és azonos valamiként érzékeled a benned és a másikban lévő, formamentes esszenciát, Ismerni önmagad és a másik ember egységét: ez az igazi szeretet, az igazi törődés, az igazi együttérzés.

~Eckhart Tolle ~

2013. november 9., szombat

A sejtek kémiája és a gondolatok közötti összefüggés


Dr. Bruce Lipton sejtbiológus és kutató, vezető tudós nagy részletességgel vizsgálta azokat a folyamatokat, amelyek által a sejtek magukba fogadják az információkat. A kutatása által hozott felfedezése radikálisan megváltoztatja az életről eddig alkotott felfogásunkat és megértésünket.

Felfedezésének lényege az, hogy a gének és a DNS nem tartja kontroll alatt a biológiánkat, sőt, a DNS a sejten kívül található környezetből veszi fel az információkat, beleértve ezekbe a pozitív és negatív gondolatainkból sugárzó energetikai üzeneteket.

Dr. Lipton legkorszerűbb és legjobb, sejt biológiai és kvantumfizikai átfogó szintézisét hatalmas áttörésnek tartják, ami rámutat arra, hogy a testünk bármikor megváltoztatható a gondolataink átformálásával.

~LélekForrás~